Fotografisk tidskrift vann finalen

Grattis till Fotografisk tidskrift! Vi nådde inte hela vägen men är stolta och glada finalister. Vilken kväll! Nu har vi med magasinet Ducatus deltagit i en prisutdelningsgala på Musikaliska akademin i Stockholm. Ducatus var en av sju finalister till Svenska Publishing-Priset 2014, klassen Medlemstidning yrke och bransch. Det ser jag som ett tydligt bevis på att vi satsat på ett professionellt sätt när vi för mindre än två år sedan ersatte tidningen FÖR med magasinet Ducatus.
Vår redaktör Bo Silfverberg som har varit redaktör för flera tidskrifter har berättat att han med magasinet Ducatus fått många fler läsarreaktioner än han tidigare varit van vid. Att gå till final i en prestigefylld tävling känns som ytterligare en bekräftelse på att Ducatus är på rätt väg, sa han ikväll.
Nu ska vi se till att Ducatus framöver kan bli en angelägenhet ännu fler som inom Svenska kyrkan som intresserar sig för arbetslivs- och begravningsfrågor. Magasinet berör långt fler än de chefer som idag prenumerationer på magasinet. Nu höjer vi ambitionsnivån och jobbar för att ännu fler arbetsledare, handläggare och förtroendevalda på olika nivåer i församlingar och pastorat ska kunna se Ducatus som en tillgång i arbetet.