Idag utses vinnaren! Kan det bli Ducatus?

Idag är det spännande. Ikväll deltar vi i Svenska Publishing-Galan där vårt magasin Ducatus tävlar om Svenska Publishing-Priset 2014. Ducatus är en av sju tidskrifter som har gått till finalen i kategorin Medlemstidningar yrke och bransch. Svenska Publishing-Priset är en prestigefylld årlig händelse i tidskriftsbranschen.
Jag går till prisutdelningsgalan tillsammans med vår redaktör, våra kommunikatörer och Ducatus duktiga formgivare på OTW Communications. Oavsett om vi lämnar festkvällen med ett pris eller ej är vi jättestolta över att på kort tid ha hamnat på finalplats.
Ducatus, ett magasin om att leda och arbeta i kyrka och begravningsplats, kom ut med sitt första nummer i februari 2013. Det ersatte tidningen FÖR. Då hade Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation under flera år spetsat sitt arbete med förhandlings-, arbetsmiljö- och begravningsfrågor för att ännu bättre svara mot medlemmarnas behov. Det var dags att även i arbetsgivarorganisationens tidskrift tydligt sätta fokus på medlemmarnas väsentliga frågor.
Ducatus har i olika temanummer granskat och skildrat hur viktiga arbetsgivar- och kritiska begravningsfrågor hanteras både hos myndigheter, i politiken och hos kyrkliga arbetsgivare och huvudmän. Det roliga är att allt fler som jag träffar bekräftar att satsningen varit rätt. En allt vanligare kommentar är att Ducatus upplevs som en givande kanal för både fördjupning, för att lära om aktuella frågor och för att få användbara råd och tips.
Det är förstås ännu roligare att också genom finalen till Publishing-Priset få ett kvitto på att Ducatus uppfattas som en bra tidskrift även utanför den kyrkliga världen.
Jag håller tummarna.

IMG_2600.JPG